Tirsdag den 4. - Fort Bragg-San Rafael - USA 2012

Tur til USA og Canada 2012
USA i bil og på MC den 17. aug. - 11. sept. 2012
Gå til indhold

Tirsdag den 4. - Fort Bragg-San Rafael

Fort Bragg – San Rafael: 251 km
Morgenen var meget kold og fuld af tåge fra havet.
Vi forlod Fort Bragg kl. 8.40 – tankede – og satte kursen mod San Francisco.
Det gik op og ned og rundt i kurver i 76 km – det var virkelig slemt, så godt der er automatgear i bilen, ellers kunne jeg have siddet og uafbrudt skifte gear.
Der var intet at se på grund af tågen – heldigvis lå den lidt højt, så kørebanen var til at se.
Efter en times kørsel holdt vi ind til siden og fik morgenkaffe på vores udendørs køkken – bagsmækken på Mustangen.

Undervejs holdt vi og så på nogle surfere på den ene strand – vi tror nu nok det var en surferskole, for de faldt af brættet lige så snart de var kommet på og bølgerne var heller ikke særlig store.

Rita blev køresyg og havde det ikke godt – det var også to hele dage i træk med små kurver.
Men efter Bodega Bay (Byen, hvor Alfred Hitchcock filmede "Fuglene") blev landevejene normale igen og udsigten til, at vi skulle i Premium Outlet i Petaluma havde helbredende virkninger – det gik dog ikke helt over.
Vi kom til Petaluma kl. 13 og handlede i Outlet’en indtil kl. 15.30 hvorefter vi satte kursen mod San Francisco. Det eneste vi ikke kunne få i Outlett’en var Adidas sko.

Jo nærmere vi kom San Francisco jo stærkere blev trafikken og lysten til at køre ind i San Francisco forsvandt som dug for solen. Tågen var også væk og det blev igen meget varmt.
Vi stoppede derfor i San Rafael og tog et værelse på Motel 6.
Receptionisten gav gode forslag til, hvad vi skulle se i centrum af San Francisco og endnu bedre var, at man kunne sejle med en færge (Larkspur Ferries)  – kun 5 minutter herfra – og lige til Fishermans Wharf, midt i San Francisco.
Det ville nemlig være umuligt at få en P-plads midt i San Francisco og vi slipper for at køre rundt i San Francisco, hvilket vi i forvejen ikke var særlig begejstrede for. Ydermere kan vi, herfra hvor vi bor, køre nordpå udenom San Francisco.
Udover det sagde han, at vi skulle købe dagskort til cable car – det kostede kun 20$ i forhold til 6$ pr. stoppested.
Vi har nu vasket tøj og spist lidt let mad og er færdige for i dag udover at planlægge hvad vi skal i morgen.
Vi bliver her på Motel 6 indtil fredag morgen - måske kun til torsdag, det kommer an på, hvad vi når i morgen onsdag.

Se dagens få fotos her

Og her er dagens nyheder fra Konny og John i Canada:
Godt vi dasede i Banff i går, for til morgen var der atter gang i solen.
Turen gennem Banff NP og Jasper NP er nok noget at det flotteste vi har set. Søerne og Bow River, som vi fulgte det meste af vejen er turkis farvede. Bjergene er fantastiske. Ikke mindre end 52 toppe over 3.000 meter og mange af dem med gletsjer på Icefield Parkway. Vandfald der kommer buldrende ned i kløfter eller ned mellem træerne og vi så da også et enkelt Bighorn Sheep, som stod lige ved side af os og græssede.
Milllioner og atter millioner af grantræer, men vejen er lagt, så vi altid har de flotteste udsigter.
Ved Icefield Centre kører busserne op til gjetsjeren, hvorfra man så bliver kørt ud på isen i busser med hjul på samme højde som Konny.


På vej ud af Jasper NP forlader vi Alberta og køren atter ind i British Columbia og samtidig krydser vi tidzonen og vinder lige en time igen. Vi gør også et stop ved Mt. Robson, som er Canadien Rockies højeste bjerg på 3.954 meter. Desværre var det blevet lidt overskyet, så selve toppen så vi aldrig.
Vi er nu havnet i Valemount, en sjov lille by, hvor der næsten ingen huse findes på Main Street, hvor vi bor, men hotellet har til gengæld den eneste bar i byen. "Banegården" er det mest simple vi nogen sinde har set. Et skilt og et par fliser at træde ud på, og det var det.

Nu skal vi lige ha' et glas godnatvin

Rita og Reinars rute fra Fort Bragg - San Rafael:

Tilbage til indhold