Mandag den 3. - Port Orford-Fort Bragg - USA 2012

Tur til USA og Canada 2012
USA i bil og på MC den 17. aug. - 11. sept. 2012
Gå til indhold

Mandag den 3. - Port Orford-Fort Bragg

Port Orford – Fort Bragg: 482 km.

I dag kørte vi fra Port Orford kl. 07.45 – vi kunne ikke få morgenmad på motellet men havde selv noget franskbrød og pålæg – jeg manglede dog kaffen at starte dagen på.

Vi fortsatte turen på Highway 1 sydpå og kom igen forbi den flotteste kyststrækning med klipper ude i havet – vi gjorde holdt og gik ud til vandkanten, men vandet var i hvert fald for koldt til en dukkert.Disse klippeformationer er åbenbart generel langs hele kysten i Oregon og også i det nordlige Californien, hvor vi er nu.
Undervejs gjorde vi holdt i Crescent og besøgte visitorcenteret for Redwood National Forest for at være sikre på, at vi ikke missede de store træer, som vi havde et stort ønske om at se.

Og godt vi gjorde det – selvom ruten faktisk gik gennem Redwood skove en mass.

Men vi kom ind på en Scenic Byway, hvor der stod det ene kæmpestore træ ved siden af hinanden – en hel skov at lutter store store grantræer – 2000 år gamle og de største 112 m høje og med en rodomfang på 7,2 m. Imponerende, at de har stået der siden Kristi Fødsel.Undervejs kom vi til Leggett, hvor de har et af de helt store træer, som man kan køre igennem.
Vi turde dog ikke med Mustangen – den er lidt bred – så da kunne jeg have ønsket mig at køre i SkodaenJVi parkerede lige ved siden af en BMW, som ikke kunne starte og selvom om den tilkaldte servicevogn og den meget store mand gav den noget tæsk med en jernstand – på selvstarteren, som havde sat sig. Godt man ikke har en Bimmer:-)
Drive Thru Tree i Leggett

Bemærk, hvor højt træet er i forhold til menneskene og bredden, når du ser på billedet, hvor Mustangen holder foran hullet i træet.

Vejen fra Leggett til Fort Bragg var så snoet – mindst 25 km – at da var Needles Highway vand ved siden af. Den gik ikke så meget i højderne som på Glacier, men det var godt nok en flot tur.
Vi gjorde holdt på et flot punkt i skoven – indtil vi så, hvad der gemte sig ned af skrænten – en kolossal losseplads – men altså kun, hvad folk selv havde smidt der – madrasser, køleskabe, papir – you name it – et større skovsvineri har vi sjældent set – og hvordan kan man få sig til det?Vi er nu ankommet til Fort Bragg og der er tåget eller er det havgus, så vi slet ikke kan se noget som helst – end ikke havet kan vi se – ej heller høre det - det er jo Stillehavet :-). Og der er vandkoldt – vi har ellers kørt langt med taget af i dag i Mustangen – det var godt nok skønt.
Og vi havde lige regnet med at skulle fotografere solnedgangen over Stillehavet.
Nu må vi se om vi kan få noget at spise, efter at vi har fået værelse på Motel 6 til 74 $ uden morgenkaffe.

Se flere fotos fra i dag

Og her er dagens nyheder fra Konny og John i Canada:
Vi kom ikke på nettet i går, men nu kører det igen.
I går havde vi en rigtig flot tur langs den lange Okanaga sø (over 100 km.) med vinmarker og frugtplantager.
I dag kørte vi så fra Golde til Banff NP mest i gråvejr og en smule regn, men ellers en flot tur, på motorvej det meste af turen.
Lake Louise sprang vi over p.g.a. vejret og fortsatte til Banff, som ligger omkrandset af bjerge, så er er en flot udsigt til alle sider.
Det var noget af et kulturchock at komme til en by med så mange turister. Eneste oplevelse idag, ud over turen hertil, var en tur forbi det kæmpe store Fairmont Banff Springs Hotel og Upper Hot Springs, hvor det varme vand fosser ud af bjerget og videre ned til et stort bassin, hvor det så bliver afkølet, så turisterne kan bade i det varme vand, her i kulden (ca. 12 gr. grrrrrrr). Et fint vandfald har de også her i byen, men bjørnene har vi ikke set noget til endnu.
I morgen skulle det blive solskin, så det glæder vi os til.

Rita og Reinars rute fra Port Orford - Fort Bragg:

Tilbage til indhold