Onsdag den 5. - San Rafael-San Francisco-SR - USA 2012

Tur til USA og Canada 2012
USA i bil og på MC den 17. aug. - 11. sept. 2012
Gå til indhold

Onsdag den 5. - San Rafael-San Francisco-SR

San Rafael – Larkspur Ferry færgehavn og retur: 8,2 km

I dag kom vi først af sted kl. 08.45 – færgen sejlede kl. 09.15 fra Larkspur og den nåede vi fint – godt vi har Garmin.
Sejlturen kostede 19$ pr. person retur og varede 35 minutter.

Så var vi i San Francisco og steg af på Port of San Francisco.
Vi satte kursen mod Fishermans Wharf, men inden vi kom dertil så vi en sightseeing bus holde i vejkanten og vi købte billetter til en rundtur til alle seværdigheder i San Francisco – 70 af de små grønne for to.
På dækket af bussen var det skide koldt, vi havde ikke taget overtøj med, så vi frøs rimelig meget men ville ikke gå indenfor i bussen, fordi man derfra ikke kunne se så meget og heller ikke tage billeder gennem vinduerne.
Det blev koldere og koldere jo længere turen varede og da vi nåede Golden Gate, var det så slemt, at vi stod af og fik os en kop chokolade og kaffe.
Heldigvis var det sådan, at man kunne hoppe af og på busserne – de kom med et kvarters mellemrum.
Så efter opvarmningen fortsatte vi over Golden Gate og tilbage igen.
Desværre var der overskyet men vi kunne fint se hele broen.Vi stod af bussen da vi kom til Chinatowns indgang og gik igennem "byen" – der var butikker ved butikker og fik da købt et par t-shirts.

Indgangen til Chinatown


Efter Chinatown gik vi tilbage til Pier 39 og Fishermans Wharf (som også er butikker ved butikker, folk der står og spiller musik – hjemløse som ligger under tæpper og andre som tigger). Ved Pier 39 så vi søløverne ligge på broanlægget og sole sig og slås lidt.Vi spiste en pizza på den italienske restaurant på Pier 39 og besluttede at tage hjem efter det.
Vi kom med færgen kl. 17.55 og efter lidt índkøb hos købmanden er vi nu "hjemme" på Motel 6.
Vi bliver ikke her i morgen da vi synes, vi har set det vi skulle i San Francisco på denne ene dag og det er heller ikke så spændende at være i en storby – hellere ud på landet.

Flot dag og tur igennem San Francisco, som fuldstændig blev ødelagt af jordskælv (1 minut, 6,9 på Richter) og brand kl. 05.12 den 18. april 1906 og genopbygget igen.
(Vi så blandt andet det højhus, hvor filmen "Det tårnhøje helvede" fra 70'erne blev indspillet).

Mange flotte huse, det russiske kvarter, parkerne og de bakkede veje.
Vi så CableCars, men tog ikke med dem.

Vi kunne ej heller komme til Alcatraz - første ledige pladser var først på fredag (vi turde ikke bestille inden vi kom til SF, da vi ikke var helt sikre på, hvornår vi nåede hertil.

Båden til venstre for Alcatraz er den svenske America's Cup båd


Se flere billeder fra i dag.

Og her er dagens beretning fra Konny og John:
"Godmorgen", siger Per, som står i baren og tager imod nøglen da vi skal videre. Han og konen er danskere og har boet i Canada i 40 år. De har lige været i Danmark for to måneder siden og besøgt bl.a. en kammerat i Sønderborg, så vi får os en hyggelig snak, inden vi drager mod syd, hvor vi følger North Thompson River.
Vejret er ikke for godt, overskyet og lidt regn, men da vi når til byen Blue River er det tørvej. Det var meningen vi ville med på en times bådtur på floden, hvor man kan se sortbjørne, men da prisen er 1100-1200 kr. og uden garanti for at se nogen bjørn, vender vi slukøret snuden mod syd igen.
Ved Clearwater ligger Canada's højeste fandfald, så det vil vi gerne se; men øv - det ligge to timers kørsel herfra og i den forkerte retning, så heller ingen vandfald idag.
Videre mod syd til Kamloops, hvor vi kører ned ad den gamle hwy 5A, og godt det samme.
Vejret bliver godt og turen bliver rigtig flot med de fløjls bløde bakker med spredte træer og søerne. Helt dejligt at komme lidt væk fra alle de mange grantræer. Vi er nu havnet i Merritt, godt 100 km. fra grænsen til USA. Her har de en masse stjerner med håndaftryk af Country og Western sangere stående rundt om i byen og store vægmalerier af samme.
Nu har vi spist en stor steak, med salat, fyldte kartofler og en canadisk øl. Så nu er det fyraften.  Rita og Reinars rute til San Francisco med færgen fra Larkspur:

Tilbage til indhold