Lørdag den 8. - Madras-Castle Rock - USA 2012

Tur til USA og Canada 2012
USA i bil og på MC den 17. aug. - 11. sept. 2012
Gå til indhold

Lørdag den 8. - Madras-Castle Rock

Madras-Castle Rock (nær Mount St Helens): 341 km

I dag var den igen 08.45 inden vi kom af sted fra motellet (efter continental breakfast).

Turen i dag gik gennem Warm Springs Indian Reservation, hvor vi besøgte indianermuseet i byen.
I reservatet har 3 stammer levet sammen siden der blev lavet aftale i 1855 med "de hvide".
Stammerne er Warm Springs, Wasco og Paiutes.
Området som de fik, er kun en brøkdel af det de havde og da vi kørte fra Madras mod reservatet var der frodig landbrugsland – lige indtil vi kom til reservatet – der var kun bjerge og ørken.
De var igen blevet taget ved næsen.
Men ved forhandlingerne var det eneste ønske de havde, at få plads på østsiden af Dechutes River, så de kunne fiske.
Ellers flyttede stammerne rundt efter hvor der var føde (bær, fisk, o.s.v.)
Efter reservatet kørte vi gennem granskov og kunne på vores venstre side se Mt Jefferson

og lidt senere, da vi kørte ind i Mt Hood National Forest kunne vi se Mt Hood

Vi nåede til Hood River, hvor vi skulle over Columbia River (den store flotte flod, som kommer fra Canada og løber ud i Stillehavet.
Bropengene var: One Dollar.

Turen fra Hood River til Vancouver gik ca. 100 km langs med Columbia River med flotte kurvede veje, flere små tunneller og ligeså flot en udsigt.

Vi stoppede ved Bonneville dæmningen, så hvor Fort Cascades havde ligget og klippen Beacon Rock (et punkt på ruten, som de to opdagelsesrejsende Lewis og Clark havde taget, da de rejste langs Columbia River) inden vi kom ud på motorvejen mod nord mod Mount St Helens.
Her er vi nu indkvarteret på Motel Mount St Helens og skal i morgen på tur til vulkanen.

Se flere billeder fra i dag

Dagens beretning fra Konny og John:
Uha, det ser ikke for godt ud med alle de mørke skyer rundt omkring. Det viser sig dog kun at være tåge, men solen ser vi ikke meget til idag.
På turen sydover stopper vi ved Mt. St. Helens Visitor Center, hvorfra vi kan se vulkanen i det fjerne. De viser en film om hele forløbet over de 7 uger, det tog fra de første jorskælv, til det helt store udbrud den 18. maj 1980, hvor toppen røg af.  
Vi fortsætter mod syd til Longviwe, for så at køre mod vest ad hwy 4 til Colombia Rivers udløb i Pacific Ocean. Her kom vi lige til at smutte over broen til Oregon, så har vi da også været der.
Tilbage over broen og op til Long Beach, hvor der er stor sammenkomst af flotte gamle biler, både de store slæder, de helt gamle og de meget højbenede. Vejret bliver ikke bedre, men vi går da en lille tur ude ved Stillehavet. Så får vi ikke mere at se idag andet end skov, skov, og atter skov.
Mange steder ser det dog ud til at en storm har lagt store arealer ned. Kaffe i Raymond og vi slutter i Aberdeen. Byen er bare grim, men vi får handlet i Safeway, hvor en flink dame lader os handle på hendes clubkort, så i stedet for 15$ slipper vi med 11$ og det var så for vin og aftensmad og to stykker chokolade plus to gratis.Rita og Reinars rute fra Madras til Castle Rock langs med Columbia River:

Tilbage til indhold