Tirsdag den 28. - Cody-West Yellowstone - USA 2012

Tur til USA og Canada 2012
USA i bil og på MC den 17. aug. - 11. sept. 2012
Gå til indhold

Tirsdag den 28. - Cody-West Yellowstone

Cody (East Yellowstone) - West Yellowstone: 292 km inklusive rundtur i Yellowstone National Park

I dag startede vi kl. 8 selvom vi havde aftalt kl. 8.30, men alle var klar, så vi kunne lige så godt køre.
Ud af Cody – ind på en tank undervejs – og så videre til Cody National Park hvor det første stop var ved Buffalo Bill Dam.
Vi fortsatte mod Yellowstone langs med Shoshone River – også kaldet Stinking River, men det kunne vi ikke mærke – over Pelikan Creek indtil vi kom til en rasteplads med giftshop og tank. Her mødte vi en flok tyskere på MC og en af dem sagde goddag til os. Vi snakkede med dem og det viste sig, at de var fra Lübeck, så derfor kunne han lidt dansk.

Efter nogle km ankom vi til indgangen til Yellowstone National Park, hvor vi betalte 20$ for adgangen til "parken" som er på størrelse med Fyn.

Kort efter vi kom til Yellowstone Lake så vi allerede de første steaming points og gjorde holdt – de var ikke særlig store.
De blir større i morgen...

Videre gik det på Grand Loop Rd (det hedder vejen) langs med Yellowstone River til Fishing Bridge og til Canyon Village.
Det varede ikke længe før vi så de første enlige bisoner ligge hist og pist – måske udstødte tyre fra flokkene.
Vi så også en flok bisoner på afstand.

Undervejs holdt vi udkig efter bjørne og elge, men så ingen. Leif, Gitte og Rita mente dog at have set en bjørn på lang afstand.Men om det blot var en træstub får vi aldrig afklaret.

Vi kom til Tower Falls – et flot vandfald, hvor vi måtte gå 150 yards for at se det – her mødte vi igen 2 af de 4 fyre fra Iowa, som vi tidligere havde snakket med i Buffalo. Cool – syntes de igen.

Vi fortsatte til Mammoth Hot Springs – byen og kilderne hedder det samme. Her mødte vi Konny og John, som havde kørt en anden tur til Yellowstone – de var kommet ind af North East Entrance (vi kom ind via East Entrance) – pudsigt, at vi ankom der samtidigt. I byen går elge frit rundt omkring med deres unger. Vi hørte senere, at de gør det for at undgå sultne bjørne.
For at se de varme kilder og deres aflejringer måtte vi bestige et ukendt antal trappetrin – det var varmt, så vi tog ikke alle trinnene. Heldigvis havde Konny og John fortalt os, at vi kunne se de øverste kilder fra næste p-plads.
Det var et flot syn – specielt den ene kilde.

Vi brugte en del tid her og for første gang møde vi en flok danskere, som var på vej rundt på MC og bil. De var startet i Denver og skulle den vej, vi var kommet fra.
Klokken var efterhånden blevet ud på eftermiddagen og vi satte kursen mod byen West Yellowstone, hvor vi på forhånd havde bestilt værelser på Pony  Express motellet. Det viste sig dog, at vi skulle bo på en andet motel - The Brandin' Iron Inn, som åbenbart administrerede begge to – men pyt, det var betydelig bedre standard.
Vi var alle trætte, så vi købte mad i Subway, spiste sammen og gik til ro.
I morgen skal vi se den nedre del af Yellowstone – bl.a. Old Faithfull.

Se flere fotos fra i dag - klik her

Tilbage til indhold