Mandag den 22. - Athens-Chattanooga - USA 2014

Sydstaterne i USA i Mustangs
Gå til indhold

Mandag den 22. - Athens-Chattanooga

Turen
Afgang fra Athens kl. 09.00.
Vi havde aftenen før fundet ud af, at hvis vi kørte en lille omvej nordpå kunne vi lige strejfe North Carolina og få den stat med i statistikken.
Det skulle egentlig kun være en transport tur i dag til Chattanooga, hvor vi skulle se vandfaldet i hulen i Ruby Falls, men det blev en meget flot bjergtur på serpentinerveje i Apalacherne igennem Cherokee område.

Vi kom til Chattanooga, men så skulle vi igennem byen for at komme til Ruby Falls, og det tog noget længere tid end vi havde troet.
Men det gik fint igennem villakvarterer af de finere og de mindre fine.

Indkvartering på et mindre fint motel, men med en flot udsigt.
Lige ved siden af lå en restaurant som serverede ribs og det var en ordentlig omgang (de lokale policeofficers kom der også, så det tydede på at det var en god restaurant).Da vi kom til Ruby Falls passede det lige med næste afgang med elevatoren ned i ca. 80 m dybde.
Vores guide - en ung knægt fra High School - var god og kunne fortælle os historien om hvordan hulen blev fundet og gennem en årrække gjort klar til turistbesøg.
Hulen er opkaldt efter finderen, Leo Lamberts kone, Ruby.Se en lille optagelse af vandfaldet - klik her
Hulen som ligger inde i Lookout Mountain har været anvendt af indianere som skjul og gennemgang og som hospital under borgerkrigen.
Vandfaldet ligger ca. 300 m under jorden, så det var en lang gåtur for at nå derhen.
Vandet løber ud i Tennessee River og kommer ovenfra bjerget fra en sø.
Vandet indholder store mænger Magnesium, så  det kunne ikke anbefales at drikke af det, da de store mængder omgående sætter maven i gang, og der er ingen toiletter i hulen :-)
Ukrudtsmidler og andre kemikaler findes også i vandet fra de omliggende bebyggelser oven på bjerget.

Ruby Falls og Chattanooga var egentlig blot tænkt som en middelstation undervejs til Nashville, men det blev en fin dag.


Vi har nu kørt 1.799 km.

Dagens rute - 327 km:
Tilbage til indhold