Lørdag den 27. - Natchez-New Orleans - USA 2014

Sydstaterne i USA i Mustangs
Gå til indhold

Lørdag den 27. - Natchez-New Orleans

Turen
Det er nu blevet en vane at vi mødes til morgenkaffe kl. 07.30 og det er fint, så kommer vi rimelig tidligt afsted og lander tidligt det næste sted.

Vi kørte en tur rundt i Natchez for at se de huse, som var indtegnet på kortet - det var ikke det helt store, men alligevel flotte huse.
I Natchez er der en kiosk som er berømt for sine milkshakes, den er nemlig så tyk så sugerøret kan stå selv (det mener vi nu også de kan andre steder), men det er nævnt i Politikens Turen går til ........
Desværre var butikken ikke åben, så vi kunne ikke dokumentere det :-)

Vi fortsatte ned af Highway 61 til Greenwood Plantation - min Garmin ville dog have os ind ad en lille skovvej, og det var sådan set også rigtig nok.
Det var lidt spændende at køre denne lille vej og se, hvordan menneskene bor her.
Vi kom til en lille bro som på afstand så lidt usikker ud, men det var den ikkeVi kom ud på den anden side af skoven men kunne ikke finde plantagebygningen og efter noget tasteri på Garmin'en og seværdigheder nåede vi frem til Greenwood Plantation.Hvis nogen synes de kan genkende "huset", så er det nok fordi de har set TV-serien "Nord og Syd" med Patrick Swayzee.
Den er nemlig optaget her.

Huset er oprindelig en plantageejedom med en masse land - 12.000 acres (4.856 ha) hvor de dyrkede sukkerrør og bomuld.
Til det havde plantagen 750 slaver.
Bygget i 1830 og anvendt som bolig - forfaldet indtil 1957 indtil Hollywood kom forbi og ville lave en film.
Huset blev restaureret til fordoms tid.
Under borgerkrigen blev huset brugt til hospital og Unionen smed alt ud så der var plads til sygesenge m.v. og afgrøderne blev brændt af.
Det eneste originale, der er tilbage i huset er 3 malerier af de oprindelige ejere.
I 1960 blev det ramt af lynet og nedbrændte totalt - det eneste der var tilbage var søjlerne. Vi så billeder af det efter det havde stået som brandtompte i 8 år - det var totalt tilgroet.

I 1968 købte faderen til den nuværende ejer ejendommen og begyndte sammen med sin søn at sætte det i stand - det varede indtil 1984.
Det var et kæmpe arbejde at finde billedmateriale frem, så det kunne genopbygges i samme stil og med nogenlunde samme møblement.

Der er på ejendommens lavet flere film, bl.a. Louisiana, Nord og Syd, scener til en film hvor det hvide hus det indgår, Bonnie and Clyde fra 2013.
Ejeren fortalte, at der jævnligt var henvendelser om at lave film på stedet - og filmselskaberne betalte godt. 
Ejerne af huset stillede dog betingelser om, at filmselskaberne skulle respektere, at det var deres private hjem og deres virksomhed (Bed and Breakfast).

Vi holdt en lille frokostpause på Burger King i Baton Rouge. Undervejs kom vi ind i meget kraftig regnvejr et par gange - og det var virkelig kraftigt.
Der er nogle heftige veje ind til New Orleans, men dog langt fra som til Memphis og Miami.
Det er umuligt at få det hele med på billeder, men heldigvis er det godt skiltet og Garmin kan godt finde ud af det, dog havde Garmini det lidt svært når vejene lå så tæt som på billedet.Nu sidder vi på Travelodge i New Orleans og nyder en kop kaffe og senere et glas vin og en øl og skal planlægge i morgen og overmorgen.
Vi har foreløbig bestilt plads på en Riverboat med Brunch og Jazzmusik til en 10 kilometers sejltur i morgen - mere om det senere.

Men Rita og jeg var lidt uheldige med værelset - i det første værelse var der ingen køleskab og lyset over vasken blinkede hele tiden og døren til toilettet kunne ikke lukkes.
Efter at have været i receptionen fik vi et nyt værelse, der virkede lyset og døren, men der var hverken kaffemaskine, køleskab eller mikro.
Nu har Maintenancemanden været med det hele, så nu er det OK.
Og hotellet i øvrigt er flot med en indvendig have og svømmepøøls.


Vi har nu kørt 3.631 km. Vi lagde ud i 16 graders varme og sidder nu i 23 graders varme - hihi. Og I får mere sne i og frost kan vi se.

Dagens rute 309 km:
Tilbage til indhold