Fredag den 26. - Greenville-Natchez - USA 2014

Sydstaterne i USA i Mustangs
Gå til indhold

Fredag den 26. - Greenville-Natchez

Turen
For at få endnu en stat med i statistikken over besøgte stater krydsede i floden Mississippi for at komme til Arkansas.
Vi kørte ned langs med floden mod Tallulah - undervejs så vi uendelige marker og mange fattige beboelser.

Vi holdt en lille kaffepause på Outpost Travel Center - et sted hvor truckere kan få et bad og spise - det gav associationer til turen for 2 år siden, da vi måtte overnatte på et Truckerstation.

I Tallulah måtte vi holde for toget, og det er ikke usædvanligt, at en togstamme her i USA er på 100 vogne og mere - vi talte dem ikke, da det allerede var godt forbi, hvor vi holdtFra Tallulah kørte vi igen over Mississippi til Vicksburg National Military Park, et sted, hvor et af de store slag havde fundet sted under borgerkrigen.
Vi ankom lige, da Visitor Centeret skulle til at vise en film om historien og den fortalte os, at Vicksburg var strategisk godt placeret ved Mississippi, så Unionen (nordstaterne) absolut skulle indtage den. Det var en befaling fra Lincoln og hans genreal Ulysses Grant satte en erobring i gang.
Det gik dog ikke så godt - han mistede ca. 20.000 soldater i forsøget - men til sidst lykkedes det ved hjælp af bl.a. 7 gunboats, som sejlede ned gennem Mississippi og bombarderede Natchez.
De 7 gunboats blev fremstillet på 100 dage.Denne gunboat - USS Cairo - blev sænket af en torpedo og er hævet og restaureret og man får et godt indtryk af den slags skibe.
Som navnet siger, så var det et dampskib, og der blev brugt 1 tons kul i timen for at holde den gående.
Bådens besætning bestod af immigranter fra Norge, Tyskland, Irland og en dansker - Charles Brown, sømandDet var en spændende tur gennem parken og som så mange steder i parker i USA, så kan man køre rundt i bil og heldigvis for os, så var det gratis i dag p.g.a. julen velnok.
Det tog os 2½ time at komme rundt og se de mange mindesmærker - der var mindesmærker for alle de stater som havde deltaget og statuer af deres generaler m.v.

Det er sjovt at tænke sig, at de netop også har 150 års jubilæum for slaget ligesom Slaget på Dybbøl og ligeså iøjnefaldende er, at man også her bombarderede byen med haubitser, kanoner o.s.v. og også her gravede gange op mod de konfødereredes (sydstaterne) stillinger. Det gik dog knap så godt her da mange af soldaterne i gangene blev skudt af skarpskytter mens de gravede.
Men til sidst lykkedes til at lukke byen inde, så der ikke kunne komme forsyninger til byen og soldaterne blev syge af dysenteri m.v. og blev totalt udmattede - indbyggerne i Vicksburg underede sig over, hvor alle hunde og katte var blevet af. 
Genral Pemberton fra Sydstaterne så ingen anden udvej end af overgive sig.
Det er en del af historien om borgerkrigen og Unionens sejr, så slaverne blev frie og fik løn for deres arbejde og sydstaterne blev en del af United States of America.

Vi er nu nået til Natchez bl.a. via igen en del af Natchez Trail Parkway og er indkvarteret på Days Inn - et rigtig godt hotel som vi fik som det 10. hotel hos Hotels.com og med en rabat på 352,- kr.
Vi har lige været en kort rundt i byen og tager derned igen i morgen tidlig for at udforske den mere inden vi fortsætter mod New Orleans bl.a. forbi en Plantation hvor der tidligere blev brugt slaver til arbejdet.

Vi har nu kørt 3.312 km og booket to overnatninger i New Orleans og håber så på at vejret holder, så der ikke bliver oversvømmet - vi har i øvrigt nu 16 graders varme her i Natchez og det bli'r varmere og varmere jo længere vi kommer sydpå - herligt.

Dagens rute 324 km:
Tilbage til indhold