Ægypten 2019

Hurghada - Luxor - Esna - Kom Ombo - Aswan - Cairo - Giza
Gå til indhold
Så hurtigt kan det gå!
Det var en pludselig indskydelse at rejse til Ægypten, så der var ingen anden planlægning end at bestille rejsen hos Atlantis Rejser:-)
Vi havde kigget på en tur til f.eks. Tenerife, men det er dog mere spændende at få noget på opleveren, og Ægypten har altid stået højt på listen.
Rejsen bestilt d. 18.12. med afrejse den 29.12.
Turen består af 1 uge på 1. klasse på et krydstogtskib på Nilen fra Luxor til Aswan og tilbage igen for derefter at slutte ferien med 1 uge i Hurghada som er strandferie herunder en lang bustur til Cairo og Giza og se museet og pyramiderne - se i øvrigt dagsplanen nedenfor.

Vi har været afsted for at få en stivkrampe og Hepatitis A, som der vejledes til og det var ikke så slemt, som man kunne forvente.
Efter et venligt serviceopkald/opfølgning fra Atlantis Rejser, opkald til vores forsikringsselskab for at tjekke rejseforsikringens dækning og tilmelding til Udenrigsministeriets rejseliste samt tjekket rejsevejledningen, er vi nu næsten klar til at tage af sted.

Udover prisen på rejsen - ca. 11.000 for 2 personer all inclusive, fly - kom der altså en del til - P-plads Billund lufthavn, udflugter på krydstogtet på Nilen, garanti for kahyt på en af de to øverste dæk, udflugt til Cairo og Giza, Visum, valg af sæde i fly, så alt i alt ender vi på ca. 17.600,- kr. - hertil kommer diverse drikkepenge mv.

Jeg vil forsøge at opdatere dagbogen undervejs, men der er nok ikke store chancer for det på krydstogtskibet - vi må se.
Herudover vil vi forsøge at købe et taletidskort med data i lufthavnen, da det er vildt dyrt af ringe og modtage opkald på vores danske simkort, så derfor lukker vi ned for vores mobiler indtil vi evt. får en simkort i Ægypten.
Vi skal f.eks. ud at sejle med en felukka, traditionel nilbåd som vist på billedet - besøge Kongernes Dal - se Aswan dæmningen - forskellige templer m.v. og ellers nyde naturen omkring Nilen fra soldækket.

I den sidste uge skal vi en tur til Cairo og Giza og det bliver nok en hård tur med bus - hele turen varer ca. 20 - 22 timer fra tidligt om morgenen, men man kan ikke rejse til Ægypten uden at have set pyramiderne, vel?

Der er også mulighed for at leje en ATV og køre en tur ud i ørkenen - det er da værd at overveje.
Men et af de store højdepunkter vil dog være pyramiderne


Rejseplan:

Dag 1: Rejsedag.
Let frokost og middag ombord på skibet inkluderet.
Afrejse fra Billund:
Vi flyver direkte fra Billund til Hurghada (ca. 5 timer), og derfra kører vi i bus Stella di Mare Gardens Resort & Spa hvor vi skal overnatte inden turen fortsætter til Luxor, hvor vi skal ombord på skibet.
Ombord på skibet er der velkomstmøde med vores guide.
Dag 2: Luxor
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.
Tidlig morgen er der udflugt til Vestbredden i Luxor til kongegravene i Kongernes Dal, Dronning Hatshepsuts mindetempel Deir el Bahri, gravarbejderlandsbyen i Deir el Medina og Memnon-kolosserne. Vi besøger et alabaster-værksted på turen. Vi er tilbage igen til frokost.
Om eftermiddagen er der bytur i Luxor, hvor vi går igennem basaren og oplever det mere moderne Luxor. Der er også gennemgang af ugeprogrammet med vores guide ombord på skibet.
Dag 3: Luxor – Esna
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.
Før daggry er der mulighed for at komme med på en ekstra udflugt med ballon over Vestbredden af Nilen i Luxor, hvor du kan se templer, grave og landskabet fra oven i den opgående morgensol.
Om morgenen begynder vi ved verdens største tempelkompleks, Karnaktemplet, og efterfølgende afslutter vi i det smukke Luxortempel. Vi er tilbage til frokost, og efter frokost sejler vi mod slusen i Esna. Efter vi har passeret slusen, ligger skibet til kaj i Esna for natten.
Dag 4: Esna – Kom Ombo – Aswan
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.
Om formiddagen er der afgang fra Esna til Kom Ombo. Vi besøger dobbelttemplet i Kom Ombo ved ankomst, hvor vi spadserer op til templet. Skibet sejler efterfølgende mod Aswan, som vi når sidst på aftenen. Nyd scenerierne langs Nilens bred under sejladsen og ikke mindst den smukke solnedgang undervejs. Overnatning i Aswan.
Dag 5: Aswan
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.
Om morgenen er der udflugt til Philaetemplet, der ligger på en ø bag den gamle dæmning, det gamle granitbrud med den ufuldendte obelisk og den store Aswan-dæmning. Undervejs besøger vi et papyrusinstitut, hvor vi får forklaret, hvordan de gamle egyptere lavede papir af papyrusplanten. Vi er tilbage fra udflugten omkring frokosttid.
Om eftermiddagen er der mulighed for at komme på ekstra udflugt til en nubisk landsby. Vi sejler gennem et naturskønt område med et livligt fugleliv. Resten af dagen er til fri disposition i Aswan, hvor skibet ligger natten over. Der er også mulighed for at komme på ekstra udflugt til det smukke Lyd & Lysshow i Philætemplet om aftenen.
Dag 6: Abu Simbel – Edfu
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.
Tidlig morgen er der mulighed for en ekstra udflugt til Abu Simbel ca. 275 km syd for Aswan. Templerne med bl.a. de gigantiske statuer af Ramses II blev flyttet, da man i 1960’erne opførte Aswan-dæmningen, og de er nogle af de mest imponerende seværdigheder i Egypten. Der er også mulighed for ekstra udflugt til det nubiske museum i Aswan. Skibet sejler mod Edfu senere på eftermiddagen. Overnatning i Edfu.
Dag 7: Esna – Luxor
Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.
Om morgenen sejler vi mod Esna, hvor vi besøger det lille Esna-templet før frokost. Skibet sejler igennem slusen ved Esna, og derefter fortsætter vi turen til Luxor, som vi når senere på eftermiddagen. Her er der mulighed for at komme på ekstra udflugt til Lys & Lyd-show i Karnaktemplet om aftenen.
Dag 8: Luxor – Hurghada
Morgenmad og let frokost er inkluderet.
Det er tid til at tage videre på en ekstra uges program i Hurghada.
Rejselederen giver besked om, hvornår du skal være klar til afgang fra skibet.
Dag 9-14: Rødehavet – Hurghada
De sidste feriedage tilbringes i den populære badeby Hurghada. Hurghada har i mange år været Rødehavets store og populære ferieby. Byen huser en masse forskellige hoteller i alle prislag, som møder ethvert ønske fra en moderne familie eller et par på ferie. Hurghada byder også på lange hvide sandstrande og et mildt klima, der gør byen egnet til badeferie året rundt. På udflugter fra Hurghada er det også muligt at besøge paradisøen Mahmya, som er en lille hvid perle i det turkise hav udenfor Hurghada. Herfra kan man snorkle og opleve livet under overfladen.
Dag 11:
Den 8. januar går turen til Cairo og Giza på en heldagsudflugt.
Dag 15: Hjemrejse til Danmark
Tilbage til indhold