Torsdag 4. juli 2019 - Norge 2019

Heja Norge - her kommer vi .......
Gå til indhold

Torsdag 4. juli 2019

TURBESKRIVELSE
Efter et kort og effektivt møde i biblioteket hos Birgit og John blev vi enige om at forlade Saltstraumen og køre til en campingplads syd for Narvik - det er stadigvæk på Rikskystveien 17.
Vi syntes alle, at der var megen larm på pladsen i Saltstraumen og mågerne gik rundt på taget af campingvognen om natten og larmede og havde da også overskidt vores bil på den ene side.
Vi havde ellers tænkt på at køre til Bodø for at handle og komme tilbage til samme plads, men vi fandt frem til, at vi lige så godt kunne fortsætte nordpå.

Turen gik godt og vi kom igennem en del tunneller undervejs.
Ved indkørslen til en af tunnellerne var Birgit og John næsten blevet ramt af en modkørende meget stor lastbil, som dels havde for megen fart på og dels var kommet over i vores kørebane.
Men det gik heldigvis godt - lige og lige, vi sad i bilen bagved og havde set det komme .....

Ca. 50 km syd for Narvik skulle vi med en færge i Bognes for at komme videre på ruten til Skarberget og vi kørte ind på banen for at vente på at komme ombord på færgen.
Mens vi stod der lå færgen til Lödingen på Lofoten lige ved siden af og efter et endnu mere effektivt møde end i morges besluttede vi at køre over i banen til den færge da planen alligevel var, at vi skulle se Lofoten.
På den måde sparede vi at køre en del kilometer uden om Narvik.
Og vupti, så holdt vi der og her kom vi med pr. omgående - pris 831,- norske kroner.
Da vi var kommet ombord på færgen spurgte John mig af, om den nu også sejlede til Lofoten, og det var jeg rent faktisk ikke sikker på, men et hurtigt blik på Google maps kunne vi konstatere, at den var god nok.

Efter 25 km's kørsel og lidt omvej på Lofoten er vi nu indlogeret på Gullesfjordbotn Camping.
En lille campingplads, men med det fornødne.
Så nu vil vi udforske Lofoten - spændende.


Vi er nu temmelig langt oppe i Norge, men Nordkap frister ikke mere - vi har kørt ca. 2.500 km i alt.
Det er forståeligt nok, at det kan være koldt her når man ser, at vi er nordligere end Island og på højde med Sydgrønland.


Tilbage til indhold