Mandag 1. juli 2019 - Norge 2019

Heja Norge - her kommer vi .......
Gå til indhold

Mandag 1. juli 2019

TURBESKRIVELSE
Efter at have leget polarforskere på PolarCamp satte vi kl. 9 kurs mod færgen fra Kilboghamn til Jektvik - en sejltur på ca. 1 time - prisen var 841,- norske kroner.

På denne rute krydsede vi Polarcirklen - vi har gemt champagnen til i aften, som det er skik at man drikker når man krydser polarcirklen (godt man ikke skal en tur under kølen, som ved ækvator, så var der kommet 4 istapper op igen)

En lille kort tur over land til den næste færge i Ågskardet til Halsa - her måtte vi vente i 45 minutter, før den næste færge sejlede.


Det tog 10 minutter og kostede 241,- norske kroner

Natten igennem har det regnet og også det meste af dagen i dag - temperaturen er under 10 grader og vores nye campingchef på Furøy Camping i Halsa (lige efter færgen) fortalte os, at sådan som vejret er i dag, sådan er vejret om vinteren.
D.v.s., at vi er både på sommer- og vinterferie.

Men pladsen er fin og fine badefaciliteter - dog er pladsen lidt blød efter al den regn, men jeg har lovet John, at jeg nok skal trække Merceren ud med Skodaen, endda uden at spænde campingvognen af.


Vi overvejer stærkt nu at droppe Nordkap, for hvis vejret fortsætter sådan, vil der ikke være noget at se på Nordkap - der er trods alt 900 km (og tilbage igen) til Nordkap fra Bodø syd for Lofoten.

I morgen skal vi til Svartisen - Norges næststørste bræ/gletcher - vores tidligere campingchef på PolarCamp fortalte os, at den faktisk voksede igen.
Det bliver spændende om vi kan komme op på den.
Det er muligt både at gå og sejle dertil.

Så fik vi champagnen - en italiensk, som ikke er rigtig champagne, men vi brugte de forhåndenværende søm:

og et spil:


Tilbage til indhold